Egendesignade motiv
betala med
Tryckta i Sverige
Julerbjudande - 30% på alla posters* med koden: jul30
*Gäller vid köp över 499kr
/
/
Skapa en tavelvägg!

Skapa en tavelvägg!

Dela artikeln

Går du i tankarna att skapa en tavelvägg? Då har du kommit rätt, vi ger dig tipsen för att lyckas! Tavelväggar kan ha en oändlig mängd kombinationer beroende på hur många mönster & färger som ska blandas samt hur man hänger upp tavlorna. En tavelvägg kan bli hur vacker som helst men om man är ovan så kan det först kännas lite klurigt vart man skall börja. Vi har lärt oss både en sak eller två om tavelväggar och delar med oss av tipsen som gör att du lyckas med att få den tavelvägg du drömmer om.

Många tavelväggar har en tendens att bli stökiga och i vissa fall till och med se malplacerade ut i rummet. Det gäller att hitta mönster och färger som fungerar bra tillsammans men som också skapar vackra kontraster med varandra. Väggarna behöver tavlor som inspirerar dig och som du inte tröttnar på för snabbt. När en tavelvägg är som bäst kan den förvandla och lyfta ett helt rum. Vi har samlat några exempel på tavelväggar du kan ta inspiration ifrån här! Här nedan kommer några tips på hur du lyckas med din tavelvägg, så häng kvar:

Snabba tips för att lyckas med tavelväggen

1. Välj motiv och färger till din tavelvägg

Vi rekommenderar att inte blanda in allt för mycket färger och motiv in i din samling. Håll det enkelt och kör på två till tre färgkombinationer, beroende på den övriga inredningen. Du kan också köra på ett svartvitt tema och lägga till ett mer färgglatt motiv som livar upp. För att få en tavelvägg som inte känns rörig så är ett tips att använda ramar av samma modell och färg.

2. Måtta och skissa tavelväggen.

När du valt vilka posters du vill ha är det dags för att måtta och skissa. Vilka mått du vill använda beror självklart på din vägg och dess storlek. Om du har en helt tom vägg har du mer frihet att göra som du vill. Men om du har en vägg med möbler intill så är det bäst att utgå ifrån möblernas placering. Hos oss hittar du posters och ramar i en mängd olika storlekar, beroende på hur du vill att din tavelvägg ska se ut.

3. Så monterar du en tavelvägg

För att få fram den snyggaste kombinationen av dina motiv så kan du placera dina posters i den kombination du vill ha dem på sängen eller på golvet, på så sätt kan du testa dig fram innan du hänger upp tavlorna på väggen. När du fått till en kombination som du är nöjd med så kan du med fördel ta ett foto på kombinationen med mobilen så du enkelt kan gå tillbaka för att se hur allt ska placeras under tiden då du monterar.

Ska du montera din tavelvägg ovanför en möbel som t.ex soffa, säng eller liknande så kan du utgå från möbels bredd och placera dina posters centrerat över dessa. Att ta hjälp av måttband och även ett vattenpass är en fördel så ha dessa redo innan du börjar.

Vi hoppas att du med dessa tips känner dig redo inför skapandet av din nya tavelvägg. Låt dig inspireras av våra unika posters för att hitta din stil. Ps. Du kolla in våra färdiga tavelväggar här!

Prenumerera på Juniqor magazine

Prenumerera helt gratis på juniqor Magazines nyhetsbrev och få bra nyhetstips och unika erbjudanden!

Nyheter

Fler artiklar

Här är din rabattkod

Ange nyhetsbrev20 i kassan för att erhålla din rabatt på 20%. Rabatten gäller vid ett tillfälle och på alla posters. 

20% rabatt

Anmäl dig till vårat nyhetsbrev och få 20% på alla posters första gången du handlar*

*Gäller endast posters, ej reaprodukter. Erbjudandet går ej att kombinera med andra rabatter. Du godkänner även hur vi hanterar dina personuppgifter.

Dataskyddspolicy

Vi använder cookies på vår webbplats för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Läs mer under vår integritetspolicy. Väljer du att surfa vidare så godkänner du samtidigt hur vi hanterar dina personuppgifter.